Rabobank bij B2B Cup

Rabobank wint Business 2 Business Cup voor tweede keer

Rabobank Haarlem heeft op de finaledag beslag weten te leggen op de Business 2 Business Cup, de Haarlemse zomeravondcompetitie voor bedrijven bij Koninklijke HFC. De voetballers van Rabobank versloegen in de finale na penalty’s Zandvoort Optiek.

teamfoto Rabobank Haarlem

Beide ploegen kwamen in de finale niet verder dan twee doelpunten en dus moesten strafschoppen bepalen welke ploeg de Koninklijke cup mee naar het werk mocht nemen. Dat werd Rabobank, dat alle 3 de penalty’s raak schoot, waar Zandvoort Optiek 1 bal keihard op de lat schoot. Opvallend was dat Rabobank in de zes weken waarin de bedrijfscompetitie werd gespeeld nog niet bovenaan had gestaan. Rabobank was in 2012 ook al winnaar van de 1e editie.

Zandvoort Optiek toonde zich een waardig verliezend finalist en gaf Rabobank de maximale vijf punten voor sportiviteit. Mede daardoor kroonde Rabobank zich tevens tot het sportiefste team. In alle veertien duels kregen zij van de tegenstanders de maximale score van vijf punten. De B2B Cup is een toernooi van zeven tegen zeven op een half kunstgrasveld. De wedstrijden, twee per avond, duren 25 minuten en worden gespeeld zonder scheidsrechter. Sportiviteit staat bij de bedrijfsvoetballers voorop en zij geven de tegenstanders na de wedstrijd punten voor hun sportieve houding.

SCIANDRI Sportmanagement werd derde door in een spectaculaire wedstrijd modewinkel Gate 34 te verslaan. Gate 34 startte geweldig en stond al snel met 4-1 voor, maar het was SCIANDRI sportmanagement dat uiteindelijk wist te winnen.

De ploegen die in de reguliere competitie als vijfde, zesde en zevende waren geëindigd, streden om de Keizerlijke beker. In een korte competitie met Bespaarwijzer en Folat Partyproducts toonde Meewind zich daarin de sterkste. Vorig jaar was Meewind, beleggers in duurzame energie, nog Koning. Tweede werd Folat en Bespaarwijzer moest in zijn eerste jaar van deelname genoegen nemen met de derde plaats in de Keizerlijke League.

Folat Partyproducts, een bedrijf in feestartikelen en kleding waar sfeer en gezelligheid voorop staan, deed zijn naam eer aan. Het barpersoneel van Koninklijke HFC riep Folat uit tot gezelligste team en voorts tot winnaar van de derde helft. Folat nam de gezelligheidstrofee maar wat graag in ontvangst.

De B2B Cup wordt, in opdracht van Koninklijke HFC, georganiseerd door Mijnsport. In 2015 wil HFC het zomeravondvoetbal uitbreiden naar veertien teams met een verdeling over twee competities, de prestatieve Koninklijke League en de recreatieve Keizerlijke League. Naast sponsoren zijn teams van bedrijven uit de regio en vriendenteams van harte welkom.

Meer info via vincent@mijnsport.com